Дослідники назвали найбезпечніше місце в автомобілі під час ДТП: деталі

Правильно обране місце в авто може допомогти уникнути травм у випадку ДТП, а можливо, навіть врятувати життя. Науковці провели дослідження і з'ясували, які ж саме місця є найбільш безпечними та навпаки, куди, зазвичай, приходяться найсильніші удари. Про результати повідомили на порталі SantePlus.
Де в автомобілі найбезпечніші місця
Лобове зіткнення
Згідно результатів дослідження, у випадку лобового зіткнення під час ДТП найбільше шансів вижити у пасажира, який знаходиться позаду водія. Другим за безпечністю в такому випадку є місце посередині на задньому сидінні авто.
Науковці також зазначили, що часто під час лобових зіткнень водії інстинктивно намагаються відвести себе від удару й, таким чином, можуть нашкодити пасажиру, який сидить поруч.
Удар ззаду
У випадку ж ДТП ззаду, більшу частину удару візьме на себе багажник автомобіля. У такому випадку, найбезпечнішим у салоні машини буде місце посередині на задньому сидінні. Крім того, менше шансів зазнати пошкоджень у водія та пасажира на передніх сидіннях, однак лише у випадку, якщо вони були пристебнуті.
Де найкраще встановлювати дитяче крісло
Для дитячого крісла також є найбільш оптимальне розташування – це місце посередині на задньому сидінні. Варто зазначити, що його необхідно обов'язково пристебнути за допомогою трьохточкового ременя. Таким чином дитина отримає додатковий захист у випадку дорожньо-транспортної пригоди. Також серйозною перевагою такого розміщення є те, що з цієї позиції крісла його буде чудово видно у зеркало заднього виду.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment