Метеорологічна весна в Україні закінчилася: прогноз погоди на перші літні вихідні

Метеорологічна весна в Україні закінчилася, яка розпочалася 17 січня і тривала 116 днів. За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського сталий перехід середньодобової температури повітря у Києві через +15,0 °С в бік її підвищення відбувся 13 травня, що знаменує початок метеорологічного літа.
Редакція розкаже якої погоди варто очікувати на цих вихідних в Дніпрі. 
Синоптикиня Наталка Діденко повідомила, що тривалість весни у столиці перевищила кліматичну норму на півтора місяця. Цього тижня нас чекають перші, вже фактично, літні вихідні.
У період з 20 по 21 травня в Україні переважатиме тепла погода. Температура повітря у нічні години очікується +10+16 градусів, а впродовж дня становитиме +20+26 градусів з невеликими коливаннями.
Дощі пройдуть у суботу у західних областях, у центральній частині та на сході, зачеплять трохи північ. У південній частині – без істотних опадів. 
Де тепліше, там ймовірні грози.
У неділю дощовий фронт охопить південну частину, Закарпаття, Чернівецьку область та східні області (окрім Харківщини). 

На решті території опадів не передбачається.
У Києві 20-21 травня передбачається помірно тепла погода. Температура повітря становитиме +20+23 градуси. Невеликий дощ можливий у суботу, в неділю – суха погода.
Прогноз погоди на вихідні в Дніпрі 
Протягом усього дня у Дніпрі буде триматися хмарна погода. Без опадів.

Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Дніпрі до кінця дня. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ.
Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment