Нацбанк: В Україні вводять в обіг нову монету номіналом 10 гривень

У п'ятницю, 19 травня, Національний банк України презентував нову обігову пам’ятну монету, присвячену "Силам підтримки Збройних Сил України".
Про це пише прес-служба Національного банку України.
Тираж нової монети номіналом 10 гривень складає 10 мільйонів штук. Монету було виготовлено зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом, маса – 6,4 г, діаметр – 23,5 мм. Гурт монети – рифлений.
На реверсі зображено емблему та гасло Сил підтримки ЗСУ: "Завжди поруч".

А ось аверс монети буде ідентичним із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року. В Центрі монети в обрамленні давньоруського орнаменту буде зображено номінал монети, рік карбування та герб України.
Дизайном монети займались Володимир Дем'яненко та Ольга Коваленко. А скульпторами виступили Володимир Дем'яненко і Володимир Атаманчук.
Варто зауважити, що банки не будуть реалізувати монету як нумізматичну продукцію.
"Прийматися ці монети від клієнтів також будуть як звичайні обігові монети номіналом 10 грн. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн таких обігових пам’ятних монет", – розповіли в банку.

Нагадаємо, Національний банк України випустив в обіг нову банкноту номіналом в 500 гривень. Випуск відбувається для заміни зношених та пошкоджених банкнот.

Ще новини

Leave a Comment