Помилки під час прання, які скорочують термін придатності вашої білизни

У всіх речей є свій термін придатності. Проте, інколи, своїм неправильним поводженням ми самі його скорочуємо. І щоб цього не трапилося з предметами постільної білизни, потрібно знати три найпоширеніші помилки у процесі прання простирадл та наволочок, від яких слід негайно відмовитись. А, заодно і навчимо, як правильно.
Не всі речі підходять для прання з постільною білизною
Так, наприклад, у барабані поряд з наволочками та простирадлами не місце жорстким рушникам та речам з декоративними елементами. І може за кілька сеансів прання білизна сильно не постраждає, та перетворювати це в рутину експерти не радять.
Якщо матеріали речей, які підлягають пранню, сильно відрізняються, краще їх розділити. А постільній білизні узагалі слід пратися окремо від всіх.
Більше миючого засобу – не краще
Чим більше забруднена білизна, ти більше порошку для її прання потрібно? Як не дивно, це зовсім не так. Навпаки – якщо переборщити з засобом для миття, це може привести до пошкодження волокон тканин.
Особливу увагу треба звертати на цей аспект, якщо постільна білизна з ніжних матеріалів світлого кольору. Крім того, агресивна речовина роз'їсть матеріал і залишить на білизні некрасиві розводи.
Намагайтеся не пересушувати білизну
Сушите білизну у спеціальній машинці? Будьте обережні з нею! На думку експертів, внаслідок перебування білизни в сушарці волокна змінюють форму і повернути її – непросте завдання.
Ідеально, якщо ви зможете просушити білизну у природний спосіб, щоб уникнути будь-яких негативних наслідків.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment