Внаслідок обстрілів пошкоджені дві магістральні лінії: як працює енергосистема

Внаслідок російських обстрілів пошкоджені дві магістральні лінії на південному заході та сході країни. Наразі проходить їх відновлення. Виробництво електроенергії повністю покриває споживання.
Про це повідомили в НЕК "Укренерго"
Вчора внаслідок масованої атаки росіян пошкоджень зазнала одна з магістральних ліній електропередачі у південно-західній частині України. Також через обстріли біля лінії фронту пошкоджена одна з магістральних ліній на сході країни.
Як вказано, від постійних обстрілів потерпають розподільчі мережі прикордонних та прифронтових областей, зокрема Донеччини, Харківщини, та Херсонщини. Ремонтні роботи проводяться за умови безпекової ситуації та дозволів військових. Але станом на 15 травня енергосистема працює стабільно. Електроенергії наразі достатньо для покриття потреб усіх категорій споживачів.
Зазначається, що в енергосистемі триває активна ремонтна кампанія на теплових та атомних електростанціях.
"Завдяки водопіллю, яке вже почало поступово спадати, гідроелектростанції працюють не лише для покриття пікових навантажень, але й упродовж всієї доби. Також сезонно високою є генерація з відновлюваних джерел енергії. Разом з гідроелектростанціями це дозволяє наразі компенсовувати потужність енергоблоків теплової та атомної генерації, які виведені у ремонт", – йдеться у повідомленні.
Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment