МЗС Італії: Росія зробить серйозну помилку, якщо не продовжить “зернову угоду”

Росія зробить серйозну помилку, якщо не продовжить "зернову угоду". Держава-агрессор не може використовувати проблеми африканських народів, щоб спробувати досягти перемог на військовому фронті.
Як повідомляє Sky TG24, про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.
"Велика країна, або яка хоче бути такою, не може використовувати проблеми слабших народів, я маю на увазі африканські народи, щоб спробувати досягти більшого на військовому фронті. Це неправильно, це було б серйозною помилкою вчинити так", – наголосив Таяні.

За його словами, не потрібно погіршувати ситуацію.

"Я маю на увазі, наприклад, вкрай необхідне утворення безпекової зони навколо Запорізької АЕС, я маю на увазі забезпечення зелених коридорів для відправки зерна та зернових культур в Африку. Це два конкретних питання, щодо яких не складно дійти згоди", – зазначив міністр.

Нагадаємо, що у Стамбулі на 5 травня заплановані переговори України, РФ та Туреччини щодо зернової угоди. Зустріч пройде на рівні заступників міністрів оборони.
Також ми писали, що у Туреччині заявили про ризик припинення дії "зернової угоди".
Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у ході телефонних переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним заявив про необхідність продовження "зернової угоди".
Водночас президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна не шукає зацікавленості Росії у продовженні "зернової угоди", а очікує виконання домовленостей з партнерами щодо цієї ініціативи.

Ще новини

Leave a Comment