Як правильно прати джинси, щоб вони надовго зберігали колір і форму: 15 золотих правил

Джинси – улюблена річ у гардеробі багатьох людей. Звісно, хочеться на якомога довший термін зберегти їхній первісний новий вигляд. Для цього потрібно дотримуватись деяких правил прання, адже саме через неправильне прання вони швидко можуть зіпсуватись.
Прати джинси рекомендується не часто – після 4-5 одягань або рідше. Хоча ручне прання для цього одягу більш прийнятне, більшість через брак часу надає перевагу використанню машинки. Тому спочатку розглянемо правила, які стосуються саме машинного прання джинсів.
Як правильно прати джинси в пральній машині
1. Перед тим, як прати, слід ознайомитись з інформацією на етикетці виробу, де вказуються основні вимоги до режиму і температури прання.
2. Якщо на ярличку не вказана інформація про режим прання, варто обрати "делікатний", "ручний" або режим "для джинсової тканини". Віджим обирати не більше 600 обертів.
3. Температура води не повинна перевищувати 40 градусів, якщо інше не зазначено в ярличку.
4. Щоб убезпечити джинси від втрати кольору або пошкодження, перед пранням потрібно застебнути блискавки та ґудзики та вивернути виріб. Для повного захисту можна помістити джинси у спеціальний мішок для прання.
5. Слід вибирати пральний засіб для кольорових тканин.
6. Відбілювачі та інші агресивні засоби використовувати не можна.
7. Після прання джинси потрібно розправити і почепити сушитися.
Як правильно прати джинси вручну
1. Температура води не повинна перевищувати 40 градусів.
2. Замість порошку краще використовувати натерте на тертці і розчинене у воді господарське мило. Якщо все ж доводиться використовувати порошок, його потрібно спочатку розчинити у воді, а не сипати безпосередньо на джинси.
3. Рекомендується додати у воду трішки оцту або солі – це допоможе уникнути втрати кольору.
4. Перед пранням варто замочити джинси приблизно на годину.
5. Для прання слід використовувати щітку з м’яким ворсом. Її потрібно намилити і пройтися нею по поверхні джинсів, не сильно натискаючи.
6. Полоскати джинси треба, поки не вимиється весь миючий засіб.
7. Після полоскання джинси слід трохи потримати, щоб стекла вода, а потім легенько відтиснути.
8. Повісивши джинси сушити у розправленому вигляді, потрібно стежити, щоб вчасно зняти їх, поки тканина не стала "дерев'яною".
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment