Чи будуть цього року в школах проводити випускні: у МОН дали відповідь

Цього року навчальні заклади в різних областях зможуть самостійно вирішувати, чи будуть вони проводити випускні вечори. Про це в ефірі телемарафону заявив замісник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.
Чому було прийнято таке рішення
У Міністерстві освіти і науки України порадили військовим адміністраціям і навчальним закладам самостійно вирішити, чи будуть у них цього року проводити випускні вечори, опираючись на ситуацію в області й конкретному населеному пункті. Якщо захід все ж запланують провести, це має бути здійснено з дотриманням усіх правил безпеки та вимог воєнного часу.

Ми впевнені, що великі святкування у воєнний час недоречні, але й дитинство у дітей забирати не треба, – зазначив Андрій Вітренко.

Наразі в Україні працює більше 12 тисяч шкіл, однак в кожній області своя особлива ситуація, у тому числі й у плані безпеки. А тому приймати такі рішення в Міністерстві освіти рекомендують на місцях.
Зазначається, що скоріш за все, на тих територіях, де навчання відбувалось в онлайн-форматі, випускні вечори проводитись на будуть. Адже це може бути небезпечним для дітей, батьків, учителів та усіх інших присутніх.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment