Улітку в Україні знову почнуть вимикати світло: яка причина

З приходом тепла в Україні знову почнуться відключення світла. Це пов'язано з проведенням ремонтних робіт та збільшенням навантаження на системи живлення. Однак відключення будуть нетривалими, у найгірших випадках до 2-3 діб. Таку інформацію озвучив у своєму коментарі OBOZREVATEL колишній міністр енергетики України Іван Плачков.
Чому знову почнуть вимикати світло
Як зазначив Іван Плачков, величезна кількість енергетичних об'єктів України наразі потребує ремонту, а для цього доведеться їх вимикати.

Перш за все, влітку збільшуватиметься навантаження, споживання електроенергії, а "Укренерго" треба ремонтувати дуже багато об'єктів. … Тому це буде пов'язано виключно з ремонтом, реконструкцією, підготовкою до опалювального сезону. І це, якщо не буде ще руйнувань від якихось додаткових ракетних ударів, – розповів ексміністр.

Також він наголосив, що терміни відключень будуть безпосередньо залежати від обсягів здійснюваної роботи та конкретного випадку. У деяких ситуаціях це можуть бути доволі тривалі вимкнення – до 2-3 діб.

На деяких об'єктах обсяг робіт буде достатньо великий, але я не думаю, що це буде більше 2-3 діб. Думаю, це будуть віялові відключення. А так, для ведення ремонтних робіт у основному світло вимикається десь на 8 годин, максимум – на 12, – пояснив колишній голова Міненерго.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment