Викликає нежить і свербіння очей: світом шириться новий штам Covid-19

Останнім часом медики все частіше почали фіксувати випадки зараження новим штамом Covid XBB.1.18 під назвою "Артур", який є модифікацію "Омікрона". На нещодавно виявлений підтип коронавірусу вже приходиться 9,6% усіх випадків зараження хворобою у Сполучених Штатах.
Таку інформацію опублікували в Forbes, посилаючись на Центри з контролю та профілактики захворювань.
Що відомо про "Арктур"
"Арктур" – це один із 600 існуючих варіантів штаму "Омікрон", які наразі можна зустріти у світі. Як зазначили у Всесвітній організації охорони здоров'я, він має мутації в спайковому білку. А такі зміни є свідченням підвищеної патогенності та інфекційності.
Які нові симптоми має "Арктур"
За дослідженнями Американської академії офтальмології, серед симптомів пацієнтів, хворих на новий варіант, можна підкреслити почервоніння та свербіння очей. Особливо це яскраво виражено в дітей. А тому перші симптоми можна легко сплутати зі звичайною алергією.
Крім того, у випадку захворювання на "Арктур", спостерігається лихоманка. Звісно, вона є симптомом майже усіх штамів коронавірусу, однак у цьому випадку вона ще вища.
Де був виявлений
Як заявила технічний керівник ВООЗ по Covid Марія Ван Керкхове на березневій прес-конференції, зараз "Арктур" почав витісняти й заміняти інші варіанти коронавірусу в Індії. А тому медики мають уважно слідкувати за його розповсюдженням.
Варто зазначити, що кількість хворих там у квітні почала зростати значно активніше. Про це повідомили в Університеті Міннесоти. Якщо в березні нараховувалось 13 тисяч випадків, то на кінець квітня їх було вже 61 тисяча.
Також "Арктур" уже був знайдений у Великобританії. Там відомо про 50 випадків зараження.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment