Батькам дозволять одночасно йти у відпустку для догляду за дитиною: у Верховній Раді планують ухвалити новий законопроєкт

Батькам можуть дозволити одночасно йти у відпустку для догляду за дитиною. Саме такий законопроєкт рекомендує прийняти депутатам Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики.
Що відомо про новий законопроєкт
Наразі у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №9018, який вносить зміни до частини законодавчих актів України у сфері соціальних відпусток. За цим документом передбачається можливість надання права батькам одночасно перебувати у відпустці для догляду за дитиною.
Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики закликає народних обранців підтримати цю ініціативу в першому читанні.
Так за бажанням матері або батька їм може бути надана відпустка для догляду за дитиною, якщо останній не виповнилось 3 роки.
При чому отримати батьки її можуть в один період. Однак є обмеження, одночасне перебування не може бути більшим, ніж 4 місяці.
Варто зазначити, що батьки мають в обов'язковому порядку повідомити уповноважений орган про її початок і дострокове припинення протягом 14 календарних днів.
Крім того, у випадку, якщо дитині потрібен домашній догляд, матері або батьку обов'язково надається відпустка, однак без збереження зарплатні. Її тривалість визначається у медичному висновку. Однак вона не може бути більшою за час досягнення дитиною 8 років.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment