Чому краще оминати стороною занадто дешеві телефони: незабаром можете пошкодувати про покупку

Серед бюджетних смартфонів можуть бути досить якісні, але й у них є нижній ціновий поріг, переступати який не рекомендується. Експерти розказали, через які фактори не варто купувати дуже дешеві смартфони, і чим може обернутися таке придбання.
Низька продуктивність
Головна причина відмовитись від смартфонів дешевше 3-5 тисяч грн – їхня низька продуктивність. Смартфони найнижчої цінової категорії не розраховані на багатозадачність. У них ціла низка чинників, що відповідають за швидкість роботи, залишають бажати кращого.
Це стосується таких параметрів:

обсяг оперативної пам’яті – якщо він становить 2 ГБ або менше, то цього вистачить на запуск невимогливих додатків (месенджери, YouTube) або стандартних процесів (дзвінки, SMS), але при цьому телефон може часто пригальмовувати;
процесор – у дуже бюджетних моделях часто вбудовані старі або маловідомі процесори, які не здатні забезпечити швидку роботу;
програмне забезпечення – у таких телефонах ПЗ рідко отримує оновлення, що ще сильніше уповільнює його роботу.

Повільна зарядка
Дешеві моделі, хоч і можуть похвалитися непоганою автономністю, доведеться заряджати не менше 1-2 годин. Їх здатність робити протягом тривалого часу без підзарядки – не заслуга виробника, а результат меншого навантаження, через що витрата заряду повільніша. Цього можна досягти на будь-якому смартфоні, якщо оптимізувати його роботу і відмовитися від непотрібних додатків.
Застарілі технології та відсутність датчиків
Задля досягнення низької вартості виробники дешевих телефонів економлять на всьому. Такі моделі найчастіше оснащені застарілим роз’ємом для зарядки microUSB, зарядні пристрої під який зустрічаються все рідше. Не рідко вони не мають NFC-модуля, а якість їхніх камер вирізняється не тільки меншим числом об’єктивів, а й гіршою роздільною здатністю і посереднім опрацюванням знімків.
Ризик нарватися на неякісний товар
Придбання дешевих телефонів може бути оправдане, якщо це є тимчасовим рішенням або, наприклад, для дзвінків дитині. При цьому краще надавати перевагу смартфонам перевірених відомих брендів.
Якщо під час пошуку надто дешевих моделей в інтернеті покупці наштовхнулись на смартфони невідомих виробників, що обіцяють прийнятні характеристики, їх краще оминати стороною. На ділі у таких випадках користувачі часто стикаються з неробочими смартфонами, які не мають нічого спільного з заявленими параметрами.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment