Плями від кави на одязі: як ефективно з ними впоратися

Кава користується величезною популярністю в усьому світі. Тому той факт, що найчастіше людям доводиться виводити плями на одязі саме від кави, не викликає жодного здивування. Напій споживають вдома, у ресторанах, на вулиці, у громадському транспорті, тож навіть найуважніші люди можуть не догледіти та залишити коричневу пляму на улюбленій блузі чи штанах.
Отже, давайте розберемося, як вивести пляму від кави в домашніх умовах, не витративши на це "усі гроші світу" і величезну кількість дорогоцінного часу.
Важливі моменти
Першочергово варто запам’ятати: щоб якісно відіпрати каву, найкраще робити це одразу після появи плями. Варто якомога швидше помістити пляму під струмінь гарячої води. Температуру гарячої води варто регулювати у залежності від дозволеної для такого типу тканини. Якщо пляма не зникла, допоможе один із наступних засобів.
Як відіпрати каву з бавовняної тканини
Візьміть перекис водню і розбавте його водою у пропорції 1:1. Змочіть у цьому розчині губку і промокніть пляму від кави. Проте не варто дуже сильно терти, щоб не пошкодити матеріал. Достатньо буде 5 хвилин, і розчин можна буде змити з тканини.
Як відіпрати плями кави від джинсової тканини
Тут можуть стати у нагоді розчин оцту або перекису водню. Один із цих засобів потрібно розвести у рівних пропорціях з водою та обробити пляму. Проте джинсові тканини схильні втрачати колір, тому варто спершу перевірити розчин на внутрішній частині поясу.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment