Як очистити пральну машину від цвілі та неприємного запаху

Уявити сучасне життя без пральної машинки майже неможливо. Та щоб залишатися охайним та чистим, навіть такому, цілком автономному предмету побутової техніки потрібен особливий догляд.
І в цій статті, ми розкажемо, як боротися з проблемами, які найчастіше вражають пральну машинку, а саме з цвіллю та неприємним запахом.
Якщо ви тільки помітили на своїй машинці цвіль, всі поверхні, де вона з’явилась, слід почистити щіткою з будь-яким засобом для миття. Після цього обробити протигрибковим розчином, який продається в господарських магазинах. У більш запущених випадках доведеться докласти ретельніших зусиль.
Що робити, якщо цвіль з’явилася на барабані і манжеті? Спочатку цвіль на ущільнювачі машинки треба обробити легким розчином, зробленим з купоросу згідно з інструкцією на ньому, залишивши його на 24 години. Після цього, розчин купоросу треба змити розчином засобу для машинок.
Щоб прочистити барабан, у відсік, призначений для порошку, слід насипати лимонної кислоти, та ввімкнути пральну машинку на 60 хвилин, обравши температуру у 95 градусів. З цією ж метою у барабан треба влити літр засобу для відбілювання, вибрати максимальну температуру і найдовший цикл. Після цих маніпуляцій треба витягти лоток для порошку та ретельно промити його.
Якщо неприємний запах не зник, треба очистити фільтр пральної машинки. Для цього треба відключити подачу води, відкріпити шланг, через який заливається рідина і той, через який вона виливається. Далі треба вийняти вбудований в шланг елемент фільтрації за допомогою пінцета або плоскогубців. Це треба робити максимально обережно, щоб не пошкодити деталі.
Фільтраційний клапан треба очистити від бруду, цвілі та накипу, протерти фільтраційну сіточку і сам фільтр оцтом або відбілювачем, а після цього ретельно сполоснути водою та поставити на місце.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment