Електронний реєстр військовозобов’язаних: передвісник онлайн-повісток чи звичайне оновлення бази даних

Війна в Україні триває, а з нею і мобілізація. Процес останнього, а також взяття військовозобов’язаних на облік не обходиться без оновлень. Про одне з них поговоримо далі.
За нещодавньою інформацією, у військкоматах планують оновити "паперову" базу даних всіх військовозобов’язаних та перевести її у електронний реєстр. Для цього чоловіки мають з’явитися у ТЦК та надати про себе основну інформацію.
Дізнавшись про це, багато українців панічно припустили, що внесення в електронний реєстр фактично означатиме вручення повістки. І чекати на останню після цього довго не доведеться.
У військкоматах спростовують подібні побоювання і запевняють, що дані більшості тих, хто підлягає військовій службі, у них є і просто потребують оновлення. В першу чергу, дані для електронного обліку візьмуть у тих чоловіків, які працюють офіційно, а також тих, хто зареєстрований у Центрі зайнятості. Проте таку процедуру рано чи пізно пройде кожен.
Стосовно того, чи можна розцінювати внесення даних військовозобов’язаних до електронного реєстру, як передвісник до вручення повісток онлайн, висловився юрист Владислав Юрчак.

Законодавством не визначена можливість вручення повісток онлайн, тому не потрібно лякатися і терміново видаляти мобільний додаток “Дія” зі смартфона, – зазначає експерт.

Мета електронного реєстру — цифровізоване ведення облікових даних військовозобов'язаних, що дозволить автоматизувати процес отримання інформації щодо реєстрації проживання осіб та відомостей про їхній сімейний стан чи народження дітей тощо.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment