Для прибирання і не тільки: 5 неочікуваних способів застосування Аспірину

Багато хто застосовує Аспірин для зняття болю або за іншими медичними призначеннями. При цьому мало хто здогадується, що ці таблетки мають безліч варіантів корисного застосування у побуті.
Для видалення іржі
Завдяки вмісту кислоти ці таблетки здатні впоратись з іржею на металі. Для цього потрібно розтовкти дві таблетки, додати трішки води і нанести суміш на уражену іржею ділянку. Залишивши на кілька годин, прибрати залишки губкою. Іржа має зникнути.
Для виведення плям
Це дієвий і бюджетний засіб, який виводить бруд не гірше за покупні засоби для виведення плям на одязі. Щоб отримати максимальний результат, треба обрати препарат з дозуванням 500 мг. П'ять розтовчених таблеток слід розчинити у гарячій воді з брудними речами і залишити на ніч. Вранці випрати речі звичайним способом.
Для позбавлення від засмічення труб
Аспірин може впоратись із засміченими каналізаційними трубами. Для цього потрібно взяти 2-3 розчинні таблетки Аспірину, закинути в отвір зливу та залити оцтом. Чим сильніше засмічення – тим більше таблеток треба взяти. Суміш потрібно залишити на 10 хвилин, змити гарячою водою або очистити злив вантузом.
Для продовження життя букету квітів
Щоб подаровані квіти радували довше, рекомендується додати таблетку у воду, де стоїть букет. Аспірин діє як консервант, завдяки чому квіти матимуть свіжий вигляд тривалий час.
Для обробки ґрунту від грибка
Якщо у горщиках з рослинами помічено грибок, варто негайно його позбутись, щоб вберегти рослину. Аспірин чудово може впоратись з такою задачею. Для цього слід розчинити 1 таблетку у літрі води. Цим розчином потрібно поливати вазони з кімнатними рослинами.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment