Долар по 50 гривень: чи буде гігантський стрибок курсу найближчим часом

Експерт Олексій Кущ, який представляє аналітичний центр "Об'єднана Україна" спрогнозував, що найближчим часом курс долара навряд чи зросте більш ніж на 10%. Стрибка до позначки 50 гривень за долар очікувати не варто – розповів експерт виданню Главред.
Олексій Кущ зазначив, що головним чинником стабільності української національної валюти залишається систематичне надходження фінансової допомоги від партнерів. Вона також є запорукою успіхів нашої армії на фронтах.
Експерти зазначають, що курс євро в Україні безпосередньо залежить від курсу долара.
Його можна прорахувати, оскільки він формується за системою "крос-курс", тобто спочатку визначається курс гривні до долара, потім результат перераховується в євро.
Успіхи на фронті також впливають на економічну стабільність. Так, керівник "Асоціації представників малого та середнього бізнесу м. Києва" Максим Тютюнніков припустив, що проведення успішного контрнаступу дасть змогу утримати курс на позначці в 37 гривень за долар. При цьому, одночасно має проводитися продумана економічна політика, а надходження від міжнародних донорів мають залишитися стабільними.
Він також зазначив, що курс долара може коливатися від 37 гривень за долар за сприятливого прогнозу до 46 за несприятливого.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment