Вас намагаються оштрафувати незаконно: за яке порушення правил дорожнього руху не передбачене покарання

Всім відомою аксіомою є те, що за порушення правил дорожнього руху передбачене покарання. Але слід зауважити, що існують дрібні проступки, за які зі штрафом можна не погоджуватись.
Мова йде про вимогу мати в авто аптечку. Дана вимога закріплена в п. 31.4.7 чинних ПДР. Згідно з цим правилом не можна керувати транспортним засобом, якщо у ньому відсутня аптечка, промаркована належним чином відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена (мотоцикл, легкове або вантажне авто, автобус, мікроавтобус тощо).
Варто зауважити, що у цьому правилі є виняток, а саме: легкові автомобілі.
Юристи зазначають, що немає жодного нормативного документа, за яким би передбачалося покарання за водіння автомобіля без аптечки. За умови, якщо дана автівка не використовується для надання послуг пасажирських перевезень, водію може загрожувати лише попередження.
А ось якщо легкові автівки надають послуги таксі, то наявність аптечки є обов’язковою. За її відсутності, водій ризикує отримати штраф у розмірі 680 гривень.
За повторне порушення даного правила передбачене позбавлення права керувати транспортним засобом на термін від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт, що може тривати від 5 до 10 днів.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment