МОЗ обіцяє у 2025 року ліквідувати медкомісії, які встановлюють інвалідність: як це планують зробити

Медико-соціальні експертні комісії, які встановлюють інвалідність, будуть ліквідовані з 1 січня 2025 року. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону.
Як це планують зробити
Як зазначив міністр, аби МСЕК припинила своє існування, а її можна було замінити більш сучасною системою реабілітації ц адаптації, необхідно внести зміни в 29 законів і 49 підзаконних акта. Однак Віктор Ляшко запевнив, що все це буде зроблено.

Ми поставили за мету, щоб з 1 січня 2025 року їх не було, – заявив міністр.

Що ще відомо
Ще 17 березня 2023 року в МОЗ анонсували реформу системи МСЕК, яка встановлює інвалідність. Натомість планують створити мультидисциплінарні та реабілітаційні команди, а також перевести все в електронний формат.
Як зазначив міністр охорони здоров'я, спочатку людина, яка потребує тривалої реабілітації, потраплятиме в заклад охорони здоров'я, який проводить реабілітації і має контракти з НСЗУ. Для неї розроблять окремий план відновлення.
Також таким людям буде, за потреби, надано нову освіту, а тим, хто не зможе працювати, буде доступна сервісна соціальна послуга у вигляді допомоги соціального працівника та компенсації деяких витрат.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment