Запрацювали нові штрафи для водіїв: за яке порушення доведеться віддати більше 40 тисяч гривень

Нові штрафи для водіїв у розмірі від 3 400 до 40 800 гривень набули чинності з 1 квітня 2023 року. Вони були запроваджені у вересні 2021 року Постановою №1007 Кабміну України, що приймалась з метою приведення українських нормативів у відповідність до міжнародних стандартів.
Нововведення стосується деяких нюансів допуску громадян до керування транспортними засобами.
Посвідченнях водія, що видаються українцям зараз, містять відмітку про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач. Вона вказується у 12 графі документу у вигляді коду "78".
За наявності цієї відмітки водії можуть керувати автомобілем виключно з автоматичною коробкою передач, а за відсутності – будь-якою.
Тому керування транспортним засобом із механічною коробкою передач без складання відповідного іспиту під час отримання прав – порушення, що карається штрафом.
За таке порушення, що буде виявлене вперше, передбачається штраф у розмірі 3 400 гривень.
У разі, якщо протягом року водія на авто з механічною коробкою передач зупиняє патрульний, і при перевірці посвідчення бачить код "78", сума штрафу становитиме вже 40 800 грн. Крім того, порушнику заборонять керування транспортним засобом.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment