Шахраї знов наживаються на довірливих українцях: нові афери з орендою житла

Аферисти зручно пристосувались до умов воєнного часу і продовжують вигадувати нові схеми виманювання грошей. Про одну з таких схем розказали у проекті Нового каналу "Аферисти в сітях".
Ведуча проекту Олена-Крістіна Лебідь розповіла, на якій легенді шахраї заробляють тисячі гривень просто за "байки по телефону".
Зараз, як ніколи до цього, актуальним є питання оренди квартир, адже багато українців змушені змінювати місце проживання. Суть нової афери в тому, що нібито "мама воїна ЗСУ" через сайти оголошень здає квартиру свого сина в Києві, допоки той "воює".
Олена-Крістіна Лебідь розповідає:

Мати ставить низьку, дуже спокусливу для жертви ціну. Пояснює це тим, що хто, як не вона, розуміє, як зараз усім важко, як важливо підтримувати одне одного, а не заробляти одне на одному.

Шахрайка обіцяє не турбувати орендарів під час проживання і просить тільки про одне – перекинути їй гроші на дорогу. Адже нібито заради показу житла їй доведеться їхати з іншого міста.
Ведуча "Аферистів" зазначає:

Зазвичай просить скинути 500 гривень. І, звісно, зачаровані мамою воїна ЗСУ жертви, які бажають отримати дешеву, але класну квартиру, не замислюючись, надсилають на карту гроші.

Далі, за схемою, шахрайка передзвонює жертві, дякує і просить кинути їй на Viber дані паспорта мешканця для того, щоб розпочати складання договору оренду у нотаріуса. Нічого не підозрюючи, щаслива від вигідної пропозиції жертва, звісно, відправляє дані.
І тут шахрайка продовжує "розкручувати" жертву далі:

Через півгодини знову дзвінок: "Щоб ви не нервували, я вирішила одразу оформити договір і надіслати вам його скрін. Зараз сиджу в нотаріуса, скиньте мені терміново тисячу гривень за його роботу. Тоді я приїду до вас уже і з ключами від квартири, і з готовим офіційним договором!"

Оскільки мало хто буде підозрювати у чомусь поганому "маму воїна ЗСУ", а, крім того, всі хочуть, щоб усе було офіційно, довірливі люди легко ведуться.

Жертва, окрім уже відправлених 500, кидає ще 1000 гривень! Разом: вліт на 1500 грн.

Відповідно, такі кошти шахраї отримують просто за розмови по телефону.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment