Як отримати пенсію тим, хто тимчасово проживає за кордоном: пояснення

Уряд передбачив можливість виплати пенсії тим, хто тимчасово проживає за кордоном. Це можна зробити шляхом міжнародного переказу через Укрпошту.
Про це пише Telegram-канал Мінреінтеграції.
"Прийнята Урядом постанова була розроблена Мінсоцполітики за результатами нарад з обговорення проблемних питань українських громадян, які знайшли тимчасовий прихисток у Польщі", – пише пресслужба.

Вищевказана категорія пенсіонерів має можливість відновити отримання пенсії шляхом надсилання заяви поштою в порядку, визначеному Пенсійним фондом України.

"Для отримання пенсії постановою передбачена можливість укладення договорів банківського рахунка з українськими банками. Йдеться про банки, які не мають філій, відділень, представництв у країні проживання пенсіонера, в тому числі банки (необанки), які взагалі не мають власної мережі", – додає пресслужба.

Зазначається, що якщо особа бажає отримувати пенсію через банк, заяву про виплату можна подати в електронній формі з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису. Зокрема це можна зробити разом з відкриттям банківського рахунку, без жодної необхідності відвідування банку.
"Також за бажанням пенсіонера виплати можна буде отримувати у відділенні пошти (за наявності технічної можливості "Укрпошти" здійснювати переказ коштів у країну перебування)", – відзначає Мінреінтеграції.

Нагадаємо, що в Україні спростили отримання пенсій. Заяву на виплату можна подавати за допомогою електронного підпису, а українці за кордоном отримають нові можливості.

Ще новини

Leave a Comment