Які популярні товари більше не можна відправити Новою поштою до країн ЄС

Внаслідок обмежень, введених на польській митниці, з відділень сервісу "Нова пошта" наразі заборонені відправки харчових продуктів у країни ЄС.
Уряд Польщі запровадив тимчасові обмеження на імпорт та транзит низки продовольчих товарів з України: цукру, зернових, кондитерських виробів, фруктів, овочів, переробленої плодово-овочевої продукції тощо.
Для того, щоб розібратися, чи стосується це особистих посилок, "Нова пошта" звернулась за поясненням до польського уряду і тимчасово припинила прийом таких посилок від клієнтів.

"Нова пошта" тимчасово не приймає будь-які продукти у складі міжнародних посилок, які прямують до ЄС. Ми чекаємо на подальші роз'яснення урядів Польщі та України для уточнення можливих термінів відновлення таких відправок, – йдеться в повідомленні сервісу.

За словами представників влади, прийняти таке рішення їх змусив тиск з боку польських фермерів, які стикнулися з кризою.
Позаяк українське зерно ввозять без мита, частина продовольства залишалась у Польщі та створювала проблеми для місцевих фермерів, знецінюючи їхню продукцію.
Також Польща зібрала значний урожай зерна у 2022 році і не встигла розпродати його. Окрім Польщі, експорт українського зерна заблокували Словаччина, Угорщина та Болгарія.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment