Без шкоди для здоров’я: експерти розповіли, скільки яєць можна з’їсти за тиждень

Більшість з нас полюбляє смакувати страви з яйцями та цінує їх за насичений корисними речовинами склад. Проте, не слід не забувати про холестерин, який також міститься у цьому продукті.
То якою кількістю яєць варто обмежитися на тиждень і чи можна споживати яйця щодня без негативних наслідків для здоров’я?
Експертною думкою поділилася у своєму каналі в Telegram нутриціологиня Анастасія Голобородько.
Чи можна яйця щодня

Їсти яйця щодня – можна. Це не приводить до серцевих хвороб, не збільшує фракції "поганого" холестерину, не робить судини жорсткими, не стимулює запалення, – пише експерт.

Яка кількість яєць на тиждень не нашкодить
Голобородько стверджує, що можна їсти 6-12 яєць на тиждень. Навіть в контрольних групах, з показанням на зниження холестерину, близько 10 яєць на тиждень тільки трохи підвищили показники "нормального" холестерину.

Дослідження зворотні, там, де яйця прямо впливають на рівень холестерину так, що можна було б хвилюватись – незначні та малі. Шлях холестерину в тілі залежить не тільки від раціону, а якщо й від нього – то далеко не тільки від яєць. А від сосисок, надлишку сирів, маргарину, рафінованої олії. Їсти 1-2 яйця на день для здорової людини – нормально, – каже нутриціолог.

Чи існують винятки
Людям з великою надлишковою вагою і діабетом слід бути обережними з цим продуктом. А літнім людям взагалі краще скоротити кількість яєць, які вони споживають, до 5-6 на тиждень.
Як споживати яйця

Але є ще один бік питання. Ключ до здоров’я – в різноманітті на тарілці. Різні інгредієнти різних продуктових груп. Тому якщо вже їсте яйця щодня – подивіться приклади, що можна додати до них на тарілку, – радить Голобородько.

Так, щоб отримати від своєї трапези максимальну користь, експертка радить поєднувати страви з яєць – омлети чи окату яєчню з овочами, рибою, сиром, грибами тощо.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment