Нульове розмитнення автомобілів в Україні: якій категорії громадян хочуть повернути пільги

У Верховній раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує надати право пільгового розмитнення транспортних засобів громадянам, чиї авто було викладено або знищено внаслідок бойових дій.
Що відомо про новий законопроєкт
Народний депутат від фракції "Слуга народу" Сергій Гривко, зареєстрував законопроєкт №9209 "Про внесення змін до підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України". Як зазначається у пояснювальній записці до документу, він пропонує надати можливість безкоштовного розмитнення громадянам, чиї транспорті засоби були викрадені або пошкоджені внаслідок ведення бойових дій.
Варто зазначити, що кількість авто, які можна ввезти без стягнення мита не має перевищувати кількість транспортних засобів, які були знищені чи викрадені.
Як власник має підтвердити своє право
Якщо автомобіль був викладений, власник має надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні, яке було розпочато на підставі заяви автовласника про викрадення транспортного засобу.
Варто зауважити, що заява має бути подана не пізніше ніж за 1 місяць після того, як на вказаній території закінчились бойові дії.
Щоб підтвердити знищення транспортного засобу, його власник має надати витяг із Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні, що було розпочато на підставі заяви про пошкодження авто. Також знадобиться звіт, акт або висновок про оцінку, який підтверджує факт знищення. Його має виконати оцінювач або відповідний експерт.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment