Рух авто без глушників може опинитися під забороною в Україні: шум від них нагадує “Шахедів” та лякає людей

Зі слів радника голови Офісу президента Михайла Подоляка стало відомо, що в Україні можуть заборонити їздити автомобілями без глушників. Про це він сказав в ефірі 24 Каналу.
Причина цього – створення гучного шуму, який за звучанням нагадує політ іранськіх дронів Shahed. Влада хоче позбутися таких авто на українських дорогах, і зараз ведеться робота над створенням відповідного законопроєкту.
Михайло Подоляк зазначив, що поліція поки не має регламенту, за яким вони можуть забороняти автомобілі без глушників. Тому все, що не заборонено – має бути дозволено.
Радник голови Офісу президента сказав:

Нардепи мають обговорити та опрацювати це питання. Якщо такі авто справді створюють проблемні звуки, то потрібно розробити законопроєкт, який регламентує це.

Подоляк вважає, що після створення законопроєкту про заборону автомобілів без глушників все буде працювати "як годинник". Але коли може з'явитися регламент щодо цього – невідомо.
Варто зазначити, що в Києві ще з червня 2022 року було прийняте рішення про заборону руху містом транспортних засобів без глушника, до скасування дії воєнного стану. Подібні рішення були прийняті на місцевому рівні і в деяких регіонах та територіальних громадах.
Але, не дивлячись на це, окремі водії порушують розпорядження і влаштовують на вулицях гучні перегони.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment