Українці перейдуть на нові банківські картки: коли і чому

Усі ми періодично, у зв’язку із закінченням терміну дії чи з інших причин, замінюємо свої банківські картки. Проте, в найближчому часі це доведеться зробити всім клієнтам банків, і не лише в Україні.
Що саме стало причиною такого рішення і коли саме очікувати на зміни
Про намір масово оновити карти своїх користувачів повідомила платіжна система Mastercard. Як зазначають у прес-службі фінансової корпорації, це пов'язано із переходом на нові стандарти виготовлення продуктів.
Так, до 2028 року компанія планує повністю відмовитися від ПВХ-пластику, використовуючи натомість більш екологічні біопластик та пластик вторинної переробки. Виготовлення кредитних карток із зазначених матеріалів буде безпечнішим для навколишнього середовища.
Планами стосовно оновлення матеріалів для виготовлення банківських карток корпорація Mastercard поділилася ще у 2018 році. Наразі ініціативу вже потримали понад 330 емітентів карток у 80 країнах. На даний момент вони обговорюють з постачальниками процес оновлення карток.
Коли в Україні відбудеться масова заміна кредитних карток
Перехід на нові картки буде поступовим і триватиме до 2028 року. Замінити на "еко-версії" планують до 168 млн старих примірників.
Для отримання сертифікату відповідності екологічним вимогам, усі оновлені картки мають пройти перевірку від експертів: як самої корпорації, так і інших незалежних установ. І лише після отримання позначки Card Eco Certification потраплятимуть до рук користувачів.
Впровадження нових стандартів потрібне для зменшення відходів при виготовленні картки, а також шкідливих викидів у навколишнє середовище. Директор із сталого розвитку Mastercard Еллен Джаковскі заявив, що організація намагається перейти на низьковуглецеву регенеративну економіку.
Очікується, що цей крок дозволить людству боротися зі світовими проблемами, серед яких є глобальне потепління та інші зміни клімату
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment