Школярам планують зменшити кількість предметів та повернути очне навчання: деталі

Новий міністр освіти і науки Оксен Лісовий планує найближчим часом внести серйозні зміни в систему навчання українських школярів. Це пов'язано з тим, що багато дітей наразі знаходяться за кордоном і вимушені поєднувати навчання там і в Україні. Про це Оксен Лісовий розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".
Які зміни планують запровадити
За словами міністра освіти й науки, наразі близько мільйона українських школярів знаходяться за межами держави. Діти навчаються в школах тих країн, де знаходяться, але багато хто хоче отримати український атестат або свідоцтво про базову середню освіту, а тому паралельно продовжують навчатись онлайн в українських школах.

Це колосальне навантаження. У такій ситуації учні змушені обирати, але треба зробити так, щоб цей вибір не стояв, максимально спростити навчання у школах, залишивши наше бачення. Так, залишити унікальні наші предмети, зараховувати універсальні предмети. Тут теж є складнощі у синхронізації програм, але ми маємо це зробити, – наголосив Оксен Лісовий.

Крім того, новий міністр зауважив, що цілком можливим розглядається повернення до очного навчання, адже в прифронтових регіонах держави воно зараз проводиться дистанційно. Однак такі заходи вимагатимуть обов'язкового створення укриттів у кожній школі.

Онлайн-навчання, навіть якщо воно якісне, упускає величезні сегменти, важливі для формування особистості – соціалізацію, спілкування дітей, розвиток м'яких навичок. Тому перш за все прагнемо вивести в аудиторне навчання максимальну кількість дітей, де це можливо, – сказав Оксен Лісовий.

Не менш важливою задачею, на думку міністра освіти й науки, є організація якісного онлайн-навчання для тих дітей, яких неможливо перевести на очну форму. А тому Оксен Лісовий прагнутиме оптимізувати доступ до навчання через створення індивідуальних кабінетів школярів.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment