Ви не захочете це їсти: які продукти після морозилки втрачають користь та смак

Великими запасами заморожених продуктів в домашніх умовах вже давно нікого не здивуєш. Для того, щоб продовжити термін зберігання та уникнути псування, ми відправляємо до морозилки майже усе, що потрапляє під руку: фрукти, м'ясо, вироби з тіста та готові страви.
І хоч багато продуктів не втрачають своїх цінних якостей внаслідок зберігання при особливо низьких температурах, та існують винятки. Деяка їжа не лише смакує гірше та приносить менше користі свіжою, але й може завдавати шкоди організму.
Які продукти краще не заморожувати
Дієтичне м'ясо і риба
Чим довше ці продукти зберігаються в морозилці, тим більший ризик, що клітинні стінки білка зруйнуються, м'ясо стане сухішим і вже не буде таким смачним. До того ж, якщо м'ясо пролежало в морозилці більше місяця, то воно може стати менш корисним — через процеси окислення жирової тканини значно підвищується частка шкідливих речовин. А ось поживна цінність залишається колишньою.
Зелень
З часом зелень, що зберігається у морозильній камері, стає менш смачною, а при тривалому заморожуванні може втратити частину своїх корисних властивостей. Тому краще їсти її свіжою.
Хліб
Якщо ви любите купувати заморожені булочки, круасани та іншу випічку, то від цієї звички краще відмовитися. Річ у тім, що в таку випічку можуть додавати ще більше цукру, солі і жирної олії, щоб після розморожування вона виглядала апетитнішою. Виходить, булочка з морозилки буде в рази небезпечніша для серця і фігури.
Полуниця
Ця ягода через свою пористу природу перенасичується водою і буквально розпадається при заморожуванні. Ми не рекомендуємо використовувати заморожену полуницю навіть у смузі. Забагато рідини, ви, швидше за все, отримаєте просто кашку, а не цілу ягоду. До того ж її можуть щедро посипати цукром — воно вам треба?
Котлети
Йдеться про ті котлети, які ви купили готовими в магазині. У них частенько додають надто багато солі, різних приправ, щоб після розморожування вони були ароматними і смачними. Це може спровокувати набряки і проблеми з серцем і нирками.
Десерти з заварного тіста
Це може бути печиво, тістечка, торти. Заварне тісто погано зберігається в морозильнику, тому після того, як продукт відтане, ви отримаєте «мокрий десерт незрозумілої форми».
Броколі
Це сам по собі досить ніжний овоч, який погано витримує метаморфози з заморожуванням і розморожуванням. По-перше, він втратить свої смакові властивості, вже не буде хрустким і насиченим. По-друге, чим довше ви зберігаєте його в морозилці, тим більше броколі наповнюється водою, через що може статися втрата поживних речовин.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment