Telegram і Viber можуть нести загрозу для українців: голова ГУР попередив про небезпеку використання популярних месенджерів

Український бізнесмен Ярослав Ажнюк 6 квітня в Twitter розповів про свою зустріч з головою Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилом Будановим, в ході якої той попередив про небезпеку використання Viber та Telegram.
За словами Ажнюка, Буданов заявив, що ключі до Telegram належать Федеральній службі безпеки росії, а Viber є застосунком, відразу створеним для шпигунства.
Як зазначив підприємець, Буданов також сказав, що можна говорити про це публічно і підтримав Ажнюка в його зусиллях розголосити цю інформацію.
Михайло Федоров, голава Міністерства цифрової трансформації України, обіцяв допомогти вивчити факти про зв'язки Telegram і Кремля. Про це також заявив Ярослав Ажнюк.
Офір Еял, генеральний директор Rakuten Viber, уже прокоментував заяву Кирила Буданова.

Rakuten Viber — міжнародна компанія, яка повністю належить японському технологічному гіганту Rakuten з 2014 року. Генеральний директор Rakuten Хіросі Мікітані продемонстрував неймовірну підтримку Україні, пожертвувавши 8,7 млн доларів одразу після того, як у лютому 2022 року почалася повномасштабна війна, і на додачу організував масштабну пожертву та відправлення 500 генераторів в Україну в грудні 2022 року.
Viber був створений чотирма ізраїльськими співзасновниками ще в 2012 році і не має жодного зв’язку з будь-яким урядом. Будь-яке протилежне твердження є хибним і необґрунтованим.
Чати та дзвінки в Rakuten Viber за замовчуванням захищені наскрізним шифруванням з 2016 року. Це означає, що ані треті особи, ані співробітники Viber не можуть перехопити та розшифрувати чати та дзвінки.
Ми будемо раді зустрітися з українськими офіційними особами, щоб детальніше розповісти про переваги безпеки та конфіденційності Viber, – зазначив він.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment