5 звичок поводження зі смартфоном, які псують ваше життя

Смартфон – невід'ємна частина життя практично кожної сучасної людини. 
Здавалося б, смартфон має полегшувати й оптимізувати життя людини, проте все частіше й частіше відбувається навпаки. 
Помилки у використанні смартфона призводять до того, що життя псується, а продуктивність стає меншою.
Відсутність графіка використання телефону
Телефон, як і будь-яка техніка – створений для того, щоб допомагати жити. Однак часом він стає самим життям, а не допоміжним елементом.
Для того, щоб телефон не відбирав реальне життя – варто встановити графік і ліміти використання смартфона. Це допоможе витрачати менше часу. Звідси також "випливає" проблема заміни телефоном інших гаджетів.
Моніторинг соцмереж
Мало хто помічає, як часто бездумно починає гортати стрічку смартфона або перевіряти пошту. До цього призводить фізична реакція в мозку, адже при отриманні нових листів – мозок виділяє дофамін і хоче повторення дій, які до цього призводять. Однак саме ця дія забирає найбільшу кількість часу.
Смартфон перед сном
Уже давно доведено, що використання смартфона перед сном значно впливає на продуктивність. Уся річ у тім, що переглядання месенджерів і соцмереж дратує психіку та приводить її в активний стан, що сприяє порушенню подальшого сну і, як наслідок – продуктивності.
Режим "не турбувати"
Мало хто активно використовує цей режим. Вся річ у тім, що якщо ваша робота і завдання пов'язані з розумовою діяльністю – саме повідомлення на смартфоні відволікають найбільше. Після кожного повідомлення мозку потрібен час на "повернення" до своїх завдань, як наслідок – час роботи збільшується.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment