Вчені нагадали про популярний напій, який приносить людям найбільшу шкоду

Згідно з останніми дослідженнями, навіть помірне споживання алкоголю негативно впливає на наше здоров’я. Та це і не дивно, адже йдеться про токсичну, психоактивну речовину, що викликає залежність.
Кілька десятиліть тому Міжнародне агентство з вивчення раку класифікувало алкоголь як канцероген І групи та прирівняло його за рівнем шкоди до азбесту, радіації та тютюну.
Спочатку вчені, вивчаючи вплив алкоголю на організм, намагалися визначити дозу, максимально допустиму для уникнення небезпечного впливу.
Та виявилося що такої не існує: незалежно від кількості та виду спиртовмісних напоїв, ви все одно завдаватимете шкоди організму. І чим більше вживатимете – тим масштабніші наслідки на вас чекатимуть.
До таких висновків науковці прийшли у новому дослідженні, для якого об'єднали результати більш ніж ста досліджень, проведених раніше, в яких взяли участь майже 5 мільйонів осіб.
У ході дослідження було виявлено ще декілька цікавих фактів:

люди, які споживали не менше 25 грамів алкоголю, наражалися на ризик смерті від хвороб, пов'язаних з ним. Водночас ризик суттєво зростав, якщо людина споживала близько 45 г алкоголю на день.
учасники віком 50 років і молодші, які епізодично вживали алкоголь і були під наглядом дослідників 10 років, мали більші ризики смерті.
жінки більше страждають від алкоголю, ніж чоловіки. Так, учасниці досліджень, які випивали близько 25 грамів алкоголю і більше на день, мали вищі ризики смерті, ніж чоловіки, які випивають таку саму кількість алкоголю.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment