Ваш автомобіль скаже вам “дякую”: позбудьтесь цих звичок при користуванні вашим авто

На додаток до правил безпечного водіння, існують деякі звички, які водії повинні уникати, щоб зберегти автомобіль у хорошому стані та продовжити його експлуатацію.
Навантаження на важиль кпп
Навіть незначне, але постійне навантаження на важіль коробки передач від опору рукою може призвести до погіршення її функціонування.
Постійна заправка
Заправлятись регулярно, коли бак майже порожній. Під час простою автомобіля в баці можуть накопичуватися механічні домішки, які потрапляють в паливний насос та можуть завдати йому шкоди, а також забруднюють фільтри. У зимовий період, щоб уникнути утворення великої кількості конденсату, необхідно залишати щонайменше наполовину повний бак пального. Наявність води в баці взимку може призвести до деформації та інших проблем з автомобілем.
Недоречне використання гальм
Часте надмірне використання гальм. Хоча в автошколах навчають рухатися зі швидкістю потоку та дотримувати безпечної дистанції, постійне використання гальм може швидко зносити гальмівні колодки та диски. Для забезпечення нормального функціонування гальмівної системи важливо також регулярно перевіряти рівень гальмівної рідини.
Нетипові сторонні шуми
Не слід ігнорувати будь-які незвичайні звуки. Навіть найменший скрип або незвичайний шум може свідчити про можливу несправність в автомобілі. Тому, якщо з'явилися будь-які незвичні звуки, потрібно провести діагностику та встановити їх причину.
Правильне використання ручного гальма
У автомобілі з автоматичною коробкою передач, який залишається на схилах, замок шестерні вихідного валу коробки отримує всі навантаження. При паркуванні на схилі необхідно утримувати педаль гальма, перевести коробку передач в режим паркування, підняти ручник і тільки потім плавно відпустити педаль гальма.
Агресивна їзда на "холодну"
Не варто збільшувати оберти до високих значень, поки двигун не набере необхідну робочу температуру. Сучасні двигуни, як правило, не вимагають довгого прогріву. Однак, досягнувши робочої температури, необхідно уникати високих обертів більше 2 тисяч на хвилину, доки температура не досягне потрібного рівня.
Перегрів гальмівних дисків
Не рекомендується тримати ногу на гальмах постійно. Деякі водії звикли тримати ногу на гальмі на схилах, щоб мати можливість загальмувати у потрібний момент. Однак така практика може призвести до перегрівання гальмівної системи та зносу гальмівних колодок і дисків. Варто замість цього переключитися на нижчу передачу, щоб збільшити гальмівний ефект двигуном.
Огляд автомобіля
Пропускати огляд автомобіля перед і після кожної поїздки не рекомендується. Злочинці, які крадуть автомобілі, вивчили новий спосіб відкривання дверей за допомогою монети. Монету вставляють у дверну ручку з боку пасажира, оскільки водії зазвичай не звертають на неї увагу. Коли водій закриває машину з допомогою брелока, центральний замок не блокується, і автомобіль залишається відчиненим, стаючи легкою здобиччю для крадіїв.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment