Синоптик розповіла, коли в Україні стане по справжньому тепло: чекати вже не довго

Протягом наступних п'яти днів на території України очікується похолодання та опади від циклону, які проявляться у вигляді дощу та снігу.
Проте, згідно з прогнозами, після цього періоду опади поступово припиняться, а температура повітря підніметься.
Синоптична Наталія Птуха з Укргідрометцентру розповіла про прогноз погоди на найближчі дні в рамках телемарафону. За її словами, весна – завжди перехідний період, що супроводжується непередбачуваними коливаннями погоди.

Нагадаю, що циклон – це завжди поєднання теплих і холодних повітряних мас, тому і контрасти температур по території України наразі значні. Особливо це було відчутно в попередні дні, коли у західних областях були мінуси, а у східних і південних областях подекуди було навіть до +18. На заході йшов сніг, наприклад, сьогодні вранці в більшості західних областей випало навіть до 30 см, – піводомила Птуха.

Згідно з її прогнозом, опади будуть послаблюватися, а температура повітря підніматиметься поступово, але не дуже швидко.
Тенденція до контрасту температур залишатиметься актуальною впродовж наступних п'яти днів. На заході країни та в областях Правобережжя загалом буде прохолодніше, тоді як на півдні та в областях Лівобережжя – трохи тепліше.

Але починаючи з 9 квітня, вже і вночі майже всюди буде плюсова температура, надала оптимізму синоптик.

З повідомлення вказується, що ця погода не буде шкідливою для аграрних культур, проте для квітучих рослин та дерев садів та фруктових гаїв це може бути небезпечним.

"Сподіваємось, що за прогнозами погода все-таки потрохи буде набувати весняного характеру",- підбиваючи підсумки, зазначила Наталія Птуха.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment