Липкі сліди від скотчу: як ефективно відмити вікно

Помити вікна перед Великоднем – справа настільки важлива, як спекти хорошу паску. Проте, як впоратися з вікном, на якому окрім бруду та пилу, ще й липкі сліди від скотчу, який багато хто використовував, щоб захиститися від вибухів?
Поради українців із соцмереж, які також зіткнулися з подібною проблемою.
Гас
Багато людей радяться скористатися гасом. Для цього спочатку позбудьтеся скотчу. Розтягніть його вздовж, щоб на склі залишилося менше клею. Візьміть гас (керосин), лезо для керамічної плитки та розпилювач від санітайзера (або будь-який інший, куди треба залити гас). Забризкайте клей гасом, трохи почекайте, коли він просочиться, і знімайте лезом. Слідів від клею не залишиться!
Антисилікон
За словами користувачів, цей засіб допоможе відмити вікна від скотчу за 5-7 хвилин. Використовувати його потрібно в рукавичках та окулярах, а скло мити ганчіркою: "Нічого знімати і віддирати до цього не потрібно".
Фен
Деякі користувачі легко знімали скотч, попередньо прогрівши його феном. Люди пишуть, що слідів клею не лишається.
WD-40
Популярний засіб проти корозії знайшов у господарстві безліч застосувань. Хвалять його і як очищувач вікон від слідів скотчу.
Олія
Якщо немає гасу, антисилікону або WD-40, зняти липкий шар скотчу допоможе звичайна олія. Нанесіть засіб на потрібне місце та залиште на півгодини або довше, але щоб не засохло, періодично зволожуйте губкою.
Після цього ретельно промийте рідиною для посуду, а тоді – звичними миючими засобами для скла.
Сода
Якщо вам не хочеться дихати випарами хімічних засобів, можна скористатися содою.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment