Почав погано працювати “Telegram”: звільніть його від мусора

Telegram, незважаючи на всі свої позитивні сторони, має великий талант засмічувати простір. Щоб вирішити цю проблему, потрібно очистити кеш.
Багато власників смартфонів стикаються з проблемою нестачі вільного місця на своїх пристроях, особливо якщо певні додатки займають багато місця. Зазвичай це трапляється при використанні месенджерів, і Telegram не є винятком.
Це пов'язано з тим, що Messenger зберігає всі надіслані йому медіафайли безпосередньо на мобільному телефоні, щоб їх не доводилося завантажувати щоразу, коли вони надсилаються, тому активне використання Telegram означає, що мобільний додаток з часом "з'їдає" все більше пам'яті.
Справедливості заради варто зазначити, що такий підхід має перевагу в економії мобільного трафіку, але він негативно впливає на обсяг доступної пам'яті на смартфонах. Все, що потрібно для вирішення цієї проблеми – очистити кеш.
Як очистити кеш в Telegram
Робиться це дуже просто. Потрібно зайти в сам месенджер на телефоні і перейти в "Налаштування", потім "Дані та пам'ять", потім "Використання пам'яті". Далі потрібно просто натиснути на "Очистити кеш Telegram". Дивіться зображення нижче для отримання додаткової інформації.

Додаток покаже вам, який саме вміст ви збираєтеся видалити. Підтвердіть свій намір очистити кеш ще раз. Ми бачимо миле каченя з мітлою, ви можете прочитати, що кеш було очищено і звільнено місце.

Ви також можете налаштувати частоту автоматичного очищення кешу непроглянутих файлів у розділі "Використання пам'яті".
Ви також можете встановити "Максимальний розмір кешу" за бажанням. Якщо розмір кешу перевищує встановлений вами ліміт, найстаріші невикористані медіафайли буде видалено з пам'яті пристрою. Однак ця функція доступна лише на iPhone.

Зауважте, що ця процедура стосується не лише Telegram. Аналогічним чином можна перевірити налаштування інших месенджерів, наприклад, WhatsApp, і очистити кеш і там.
Нагадаємо, що нещодавнє оновлення Telegram додало в месенджер режим енергозбереження, який відключає анімацію, візуальні ефекти і фонове оновлення чатів. Це економить заряд акумулятора і підвищує продуктивність на менш потужних пристроях.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment