Які інгредієнти використовуються для виробництва розчинної кави та чи безпечно споживати її щодня

Мільйони людей по всьому світу починають свій день з чашки кави, і часто це є розчинна кава. Це пояснюється тим, що її дуже легко приготувати, і вона також є більш доступною за ціною.
Процес виготовлення розчинної кави
Існує три види розчинної кави, яку виготовляють з кавових зерен, що втратили свій товарний вигляд. Для покращення смаку до кави додають ароматизатори, сухе молоко і цукор.
Один з трьох видів розчинної кави – порошковий розчин
Найдешевшим різновидом розчинної кави є порошковий розчин, який виготовляють, дрібно подрібнюючи кавові зерна і поміщаючи їх у вакуумну камеру де краплі рідини проходять через зерна, далі отриману масу висушують і перетворюють на порошок.
Другий – гранульований розчин
Хоча гранульована розчинна кава робиться з порошку, вона коштує дорожче, оскільки порошок зволожують парою, і крупинки злипаються в гранули.
Третій – сублімований розчин
Серед видів розчинної кави, сублімована вважається найкращою, але й найдорожчою. Процес виготовлення полягає в перемелюванні кавових зерен в пил та їх заморожуванні разом з водою. Потім, за допомогою спеціального апарату, зі змішаної маси роблять сухі плитки кави. Ці плитки потім перемелюють, щоб отримати крупинки більшого розміру, ніж порошок. Сублімована кава не містить ароматизаторів, що дозволяє зберегти її справжній смак і аромат.
Розчинна кава має як позитивні, так і негативні сторони впливу на здоров'я людини
Для нашого організму не має значення, яку розчинну каву ви вживаєте, будь то дешева чи дорога – вона впливає на нього однаково.
Розчинна кава має обмежену користь для організму, але її сечогінний ефект може допомогти вивести зайву воду та зняти набряки. Також плюсом є доступна ціна, швидке приготування та здатність швидко підняти настрій.
Розчинна кава має більше недоліків, ніж переваг:

Інтенсивність психологічної залежності від розчинної кави вища, ніж від натуральної

У розчинній каві міститься більше кофеїну, ніж у звичайних кавових зернах. Через постійне вживання цього напою, нервова система може постраждати: людина може стати дратівливою, нервовою та мати проблеми зі сном. Багато людей також залежаться від кави і не можуть почати ранок без її вживання.
Розчинна кава може спричинити підвищення артеріального тиску
Розчинна кава може негативно впливати на серцево-судинну систему через наявність хлорогенової кислоти, що може призвести до хвороб серця та навіть спровокувати інфаркт.
Розчинна кава може виводити кальцій з організму
Болі у колінах або ліктях можуть з'являтися навіть у молодому віці.
Розчинна кава може подразнювати стінки шлунка і слизову оболонку
Люди, які споживають розчинну каву, часто стикаються з проблемами шлунково-кишкового тракту, такими як гастрит, виразки та підвищена кислотність шлунка.
Розчинний напій може призвести до появи целюліту у жінок і проблем зі шкірою у чоловіків. До того ж, відзначимо, що ароматичні та смакові добавки, які додають до розчинної кави, не є натуральними та можуть містити шкідливі речовини, які негативно впливають на здоров'я.
Чи є безпечним щоденне вживання розчинної кави
Натуральна кава є більш корисною, але іноді можна дозволити собі розчинну каву. Найкраще випивати її після їжі, і через 30-40 хвилин, випити склянку води, щоб уникнути зневоднення.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment