Популярний напій молоді може стати причиною зупинки серця: від чого слід відмовитись

Серцевий напад зазвичай настає раптово і не завжди є достатньо часу для лікування. Однак, у деяких випадках його можна уникнути, наприклад, якщо відмовитися від споживання популярного напою.
Згідно з повідомленням видання Express, мова йде про енергетичні напої.
У чому полягає шкідливість енергетичних напоїв для серця
Згідно з дослідженням, на яке посилається видання, значне споживання енергетичних напоїв може призвести до раптової зупинки серця, навіть у людей, які мають міцне здоров'я.
Поясненням до використання високих концентрацій кофеїну у енергетичних напоях є те, що він часто маскується під різні речовини, наприклад, гуарану. Гуарана отримують з рослини, і вона містить кофеїн, що є ідентичним тому, який зустрічається в каві.
Відзначається, що, незважаючи на безпечність кофеїну, його великі дози можуть мати серйозні побічні ефекти. Гуарана містить удвічі більше кофеїну, ніж кавові зерна, і, згідно з дослідженнями, часто поєднується з іншими популярними речовинами, такими як таурин та женьшень. Така комбінація може створити непередбачувані ефекти.
Вчені раніше вказували, що раптові зупинки серця у молодих людей нерідко спостерігаються після споживання комбінації енергетичних напоїв з алкоголем.
Велика кількість енергетичних напоїв може призвести до серйозних та іноді непоправних серцево-судинних захворювань у здорових молодих людей. Дослідники вважають, що це може бути пов'язано з аритмією серця – порушенням регулярності та частоти серцевих скорочень. У важких випадках аритмія може викликати хаотичні та швидкі електричні сигнали, які приходять до нижніх камер серця. Якщо серцевий ритм не відновлюється протягом декількох хвилин, це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, а навіть до летальних наслідків.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment