Самокати та моноколеса внесли в список транспортних засобів: що це означає та як вплине на користувачів

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, який визнає самокати та моноколеса транспортними засобами в країні.
Інформація зазначається на сайті Верховної Ради в картці законопроекту.
До закону було внесено поділ легких електричних транспортних засобів на дві категорії:

легкий персональний електричний транспортний засіб, згідно з законом, є транспортним засобом з одним колесом або більше, обладнаним електродвигуном потужністю до 1000 Вт та максимальною швидкістю до 25 км/год (ця категорія також включає в себе всі прокатні самокати);
низькошвидкісний легкий електричний транспортний засіб, згідно з законом, має два або більше колеса та може рухатися зі швидкістю від 10 до 50 км/год.

За словами координатора U-Cycle Богдана Лепявка, цей закон врахував рекомендації велосипедної спільноти. Він зауважує, що транспортні засоби, які рухаються зі швидкістю більше 50 км/год, не входять до цих категорій та, ймовірно, їх вважатимуть мотоциклами.

Існування визначення вже однозначно представляє ці пристрої як транспортні засоби й в разі будь-яких пригод користувач такого пристрою вже 100% водій ТЗ, а не пішохід. Це значно спрощує трактування і знімає ряд казусів та питань, які вже встигли виникнути й широко обговорювалися, – зазначив Лепявко у своєму Facebook-акаунті.

Він вважає, що наступним етапом повинні стати зміни до правил дорожнього руху.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment