Викидати не можна залишити: рятуємо улюблений одяг від ковтунців легко в домашніх умовах

Якщо на вашому улюбленому одязі з'явились ковтуни, які надають несвіжого та непривабливого вигляду, це не є приводом одразу позбавлятися від нього.
Існує кілька простих лайфхаків, які допоможуть реанімувати дорогі для вас речі вдома і продовжити їх "життя".
Станок для гоління
Цей спосіб давно відомий і доступний для всіх, адже звичайний станок точно знайдеться в кожного. Завдяки ньому можна позбутись ковтунів на гладких і не надто ворсистих речах. Для цього потрібно трошки натягнути тканину та обережно провести по ній станком, як при голінні.
Зубна щітка
Такий варіант пропонується використати для більш делікатних тканин, адже щіткою ви точно не поріжете одяг. Потрібно просто прочесати місце з ковтунами вздовж волокон тканин м'якою зубною щіткою.
Скотч
Для цього знадобиться дуже липка стрічка, яку потрібно наклеїти на ділянку з ковтунами та різко відірвати (майже як при епіляції восковими стрічками). При необхідності повторити декілька разів. Цей простий спосіб підходить для усіх видів тканин.
Губка для миття посуду
Даний спосіб рекомендується при незначних пошкодженнях. Для видалення ковтунів потрібно потерти потрібну ділянку тканини жорсткою поверхнею нової губки круговими рухами.
Наждачний папір
Такий спосіб підходить для одягу з коротким ворсом та за ефектом поєднує в собі використання станку для гоління й щітки. Потрібно використовувати лише дрібнозернистий наждачний папір, якім обережно слід потерти потрібне місце на одязі.
Після видалення ковтунів одяг рекомендується випрати, попередньо замочивши у теплій воді.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment