Секрет молодості: вчені радять не втрачати інтерес до сексу

Японські дослідники попереджають: втрата інтересу до сексу може бути пов'язана з ризиком ранньої смертності
Секрет молодості
Регулярний секс позитивно впливає як на фізичне, так і на психічне здоров'я. Його відсутність посилює запальну реакцію організму, підвищує ризик серцево-судинних захворювань і погіршує настрій.
Під час сексу в організмі виробляється дегідроепіандростерон (ДГЕА), так званий "гормон молодості", ДГЕА нормалізує вагу тіла і підвищує імунітет.
Як інтерес до сексу впливає на тривалість життя
Для цього японські вчені провели дослідження. Вони опитали 20 969 осіб, переважно чоловіків. Дослідження тривало кілька років, за цей час 503 респонденти померли.
Дослідники вважають, що чоловіки, які втратили інтерес до сексу, були більш схильні до онкологічних захворювань і смертності від них. Вони також виявили, що чоловіки, які не займалися сексом, більш схильні до розвитку хронічних захворювань і смертності від інших причин.
Довготривале утримання небезпечне
Довготривале сексуальне утримання особливо небезпечне для чоловіків, кажуть експерти. 16% учасників, які не закохувалися, найімовірніше, мали ослаблений статевий потяг і були схильні до ранньої смертності.
Автори дослідження зазначають, що відсутність у чоловіків інтересу до сексу може бути пов'язана з нездоровим способом життя, який, у свою чергу, негативно впливає на їхнє здоров'я.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment