Yasno: У середу обмеження світла в Україні очікуються на рівні вівторка

Дефіцит електроенергії в українській системі залишається суттєвим, на середу прогнозовані обмеження такі ж, як і у вівторок.
Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.
Він зауважив, що для столиці обмеження споживання становили 952 МВт.
"Цих лімітів недостатньо, щоб перейти з екстрених відключень, до планових, стабілізаційних. Графіки не діють", – пояснив гендиректор компанії.

За словами Коваленка, на середу прогнозовані обмеження залишаться такими ж, як були у вівторок, проте передбачити, чи вдасться розподілити їх за графіками, поки важко.

Хоча температура повітря у країні зросла протягом вихідних, що традиційно призводить до зменшення дефіциту, обсяги споживання поки не падають. Коваленко припускає, що причиною є відкладене споживання, коли після відновлення постачання споживачі починають "надолужувати" витрати електрики: заряджати пристрої та закінчувати справи, які не встигли до відключення.
"Як тільки ліміти від Укренерго стануть більші і ми зможемо повернутися до графіків, то і відкладений попит почне спадати", – прогнозує він.

Нагадуємо:
Внаслідок останньої атаки росіян на енергетичну інфраструктуру України на Одещині утворився "дуже суттєвий" дефіцит електроенергії, споживання обмежено на половину.
Внаслідок масованої ракетної атаки на українську енергосистему в суботу, 14 січня, було пошкоджено 9 блоків ТЕС, 3 магістральні підстанції та повітряну лінію

Ще новини

Leave a Comment