У Yasno прокоментували ситуацію з електроенергією у Києві

Збільшення обмежень подачі електроенергії у Києві – нова реальність зараз: генерація не збільшиться, а споживання росте, дефіцит стає більшим.
Про це написав у Facebook гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.
"Обсяги обмежень зараз такі, що світло, найбільш імовірно, відключатимуть у світло-сірих зонах графіка. Це складно прийняти після тривалого часу без відключень, але така наша нова реальність зараз.
Генерація не збільшиться, а споживання росте. То той самий дефіцит стає більшим", – пояснив він.

Тауож Коваленко розповів, як розподіляється електроенергія між споживачами.
За його словами, розподілом світла на всіх користувачів займаються диспетчери операторів системи розподілу. Їм доводять до відома обмеження, з якими працює енергосистема в конкретний момент часу.
"Планують, зазвичай, на добу вперед. Але за ситуацією стежать у режимі реального часу.
Найпершою задачею із забезпечення у диспетчерів є підключення критичної інфраструктури. Ці об'єкти мають бути заживлені безперервно, вони – найбільш пріоритетні. Це лікарні, пожежки, комунальні підприємства. Зазвичай вони споживають близько 25-30% від загальних обсягів.
Далі потрібно збалансовано розподілити решту електроенергії між побутовими споживачами і бізнесами. Тут у хід ідуть черги і групи", – пояснив він.

Зазвичай між обсягами для населення і бізнесами є баланс, додав Коваленко.
"Але от на новорічні свята населення не відключали саме через те, що відключили бізнес. І коли об’єми споживання бізнесу та промисловості зростають, вони мають такі ж пропорційні обмеження, що й населення.
Тому як говорили в жовтні, до кінця березня треба будти готовими до будь-яких ситуацій", – резюмував він.

Ще новини

Leave a Comment