Yasno: на Київ дають 60% необхідних об’ємів електроенергії

Ситуація в енергосистемі Києва складна: генерація уже давно не дорівнює потребам електроенергії. Через погоду населення активніше користується електроприладами, що збільшує навантаження і дефіцит.
Про це заявив у Facebook гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.
"По-перше, генерація уже давно не дорівнює потребам електроенергії. Погода робить так, що ми більше користуємося електроприладами, дістаємо обігрівачі. Це надто навантажує систему та сбільшує дефіцит.
По-друге, деякі генераційні об'єкти пішли на планові ремонти. Я знаю, ви зараз вголос питаєте, чому в такий складний час генерацію відправляють на капремонти. Відповідь у тому, що без ремонтів вони просто вийдуть із ладу, і приведення їх до тями буде складним і дуже довгим. Такі ж капремонти відбувалися і до війни, тільки система мала більші можливості, щоб відключення відбувалися непомітно№, – написав він.

За словами Коваленка, цю нестачу генерації зараз намагаються балансувати за допомогою ГЕС.
"І тут криється відповідь на запитання, чому почали відключати вночі. Тому що ресурс гідроелектростанцій є вичерпним, вони не можуть працювати 24/7. Саме в нічні години ГЕС набираються", – пояснив він.

За його словами, через стан мереж і генерації зараз на Київ дають приблизно 60% необхідних об’ємів. З цього доступного об’єму приблизно 40% іде на об’єкти критичноі інфраструктури.
"Залишок ОСРи розподілять серед нас з вами.
Складається так, що споживання зараз є дуже нерівномірним протягом доби, обсяги дефіциту коливаються. Якщо в обідній час електроенергії вистачає у межах сірих зон графіків, то ввечері, коли всі приходять додому, споживання виходить за обмеження і сірі зони відключаються повністю", – резюмував Коваленко.

Ще новини

Leave a Comment