Коли немає світла: де в Кам’янському можна зарядити гаджети

Як повідомлялось раніше, у Кам’янському діють 10 Пунктів Незламності, де можна зарядити свої гаджети, випити гарячого чаю, скористатися інтернетом та аптечкою. Також необхідну допомогу можна отримати у місцевих відділеннях поліції. Проте, окрім цих «рятувальних» точок, у Кам’янському є багато інших місць, які врятують у разі НП, і, можливо, знаходяться ближче до вашої оселі.

«Епіцентр»

Одним із острівців тепла та світла став гіпермаркет «Епіцентр», що на лівому березі Кам’янського. Коли все місто сиділо без світла, там воно було, працювало кафе та безкоштовний туалет, можна було навіть зняти готівку. Крім цього, там стоїть велика стійка під назвою «Заряджайзер» із десятками розеток, де можна зарядити свої гаджети. Також в «Епіцентр» можна принести і здати батареї, що не працюють, спеціальний ящик для їх збору стоїть біля центрального входу.

«Нова Пошта»

За відсутності світла у відділеннях «Нової пошти», де є генератори, клієнти можуть отримати всі послуги: відправити та отримати посилки, зняти готівку, розрахуватися готівкою чи онлайн через мобільний додаток, автосписанням чи карткою через POS-термінал за наявності зв’язку з банком, а також зарядити мобільні пристрої.

Відділення з генераторами у Кам’янському:

— відділення №2, вулиця Соборна (Кірова), 12.

– Відділення №4, проспект Конституції, 30.

— Відділення №5, вулиця Звенигородська (Бойка), 25.

– Відділення №6, проспект Свободи, 74.

— Відділення №7, проспект Василя Стуса, 2а.

— Відділення №8, проспект Свободи, 32.

— Відділення №10, проспект Аношкіна, 94.

— Відділення №11, вулиця Матросова, 33б. —

Відділення №12, бульвар Будівельників, 27а (магазин «Варус», ТЦ «Терра»).

— Відділення №13, проспект Свободи, 50.

— Відділення №14, вулиця 40 років Перемоги, 1.

Банки

Національний банк України оприлюднив перелік відділень банків, які працюватимуть за тривалої відсутності електроенергії. Як повідомив начальник Кам’янської районної військової адміністрації Олег Гапіч, чергові відділення вже мають додатковий персонал, касову техніку, банкомати та готівку. За його інформацією, банки формуватимуть графіки роботи чергових відділень таким чином, щоб за необхідності вони стали місцем притулку для всіх, хто його потребує, – «пунктами незламності».

У Кам’янському зараз працюють п’ять таких відділень:

— «Ощадбанк», пр. Тараса Шевченка, 33-А.

– «Альфа банк», пр. Свободи, 46.

– «Приватбанк», пр. Свободи, 43.

— «Райффайзен», вул. Слов’янська, 7-А.

— «А-Банк», бул. Будівників, 37-А.

Заправки

Заправити автомобіль, зробити запас води, купити готові гарячі страви, зарядити телефон можна на заправках ОККО (проспект Аношкіна, 8А) та WOG (на мосту та вулиця Січеслявський шлах, 83), які працюють навіть за відсутності світла. На заправках наголосили, що перебої зі зв’язком можуть впливати на можливість розрахунку картками чи талонами. Тож краще мати при собі готівку. Паливні картки приймають. Якщо працюватиме термінал, то на касі можна зняти готівку.

«Розумні» зупинки

У Кам’янському на деяких зупинкових павільйонах громадського транспорту встановлені стовпи з USB-роз’ємами для заряджання гаджетів. Тож якщо в цьому районі буде світло, то ними можна буде скористатися. У Кам’янському є 3 таких «розумних» зупинок:

– біля міської бібліотеки (проспект Шевченка, 14).

— зупинка «Диспетчерська» (лівий берег).

— зупинка на В’ячеслава Чорновола (Соцмістечко).

До речі, зарядити свої гаджети можна і в супермаркетах АТБ, там для цього встановлені спеціальні перенесення.

Ще новини

Leave a Comment