Здорожчала майже в 10 разів: у комунальників Камʼянського можуть бути проблеми із сіллю

Питання проблеми солі обговорювали на сьогоднішньому засіданні штабу з підготовки до зимового сезону, яке відбулося в Камʼянському 23 вересня. 

Як доповів профільний віце-мер Олег Максименко, загалом підготовка відбувається нормально. Житловий фонд та бюджетні установи готові до прийому теплоносія на 100%, готова також система водопостачання міста та трамвайне господарство. Аварійна служба укомплектована 8 автомобілями та більш ніж 60 особами штату, ближче до зими до роботи стануть ще 3 аварійні машини, у тому числі спеціально призначена для усунення несправностей у системі електроопалення на житлових масивах Соцмістечко та БАМ. Готові також спецавтомобілі для очищення та посипання доріг, до існуючих нині міні-тракторів для очищення тротуарів та дворів буде додано ще близько десятка. 9 вересня у Кам’янському побувала велика делегація представників Мінрегіону України та Дніпропетровської ОВА, яка високо оцінила перебіг підготовки нашого міста до зими.

Що стосується теплогенеруючих структур, на сьогоднішній день активно ведуться переговори щодо постачання природного газу. У Кам’янське вже почали надходити пелети для забезпечення котелень, що працюють на альтернативному паливі, місто прийняло вже 1,5 тис. тонн. Всього Камʼянське потребує близько 10 тисяч, але це питання часу. Під час нещодавніх гідровипробувань систем теплопостачання виникло кілька поривів, їх усунуть найближчими днями.

Гостро постала проблема із сіллю для виготовлення піщано-сольової суміші для посипання доріг та тротуарів у зимовий період. З відомих причин завод у Артемівську Донецької області зупинено, а рівнозначних постачальників фактично немає. Як альтернатива є пропозиція з Туреччини, проте тут «кусається» ціна: якщо раніше українська сіль продавалася по 800 гривень за тонну, то нині турецька – за ціною близько 11 тисяч. Такі цифри для міста – непідйомні.

Наступного тижня в Камʼянському буде проведена нарада щодо “сольового питання”. 

Ще новини

Leave a Comment