Боксерам-юніорам заборонили виступи під прапором України на чемпіонаті Європи – ФБУ відреагувала

Президент Федерації боксу України Володимир Продивус розкритикував заборону Міжнародної асоціації боксу (IBA) на виступи українських спортсменів під державними прапорами на чемпіонаті Європи серед юніорів.

У коментарі, оприлюдненому на сайті ФБУ, Продивус виступив «категорично» проти рішення.

«Це є неприпустимим. Особливо під час великої війни, коли наші люди вмирають за ці кольори. Ми маємо право битися під ними і на боксерських рингах. Зараз я на зв’язку з усіма нашими тренерами. Закликаю їх бойкотувати це рішення і не виступати під білими прапорами. Як віцепрезидент IBA і координатор України в асоціації роблю все можливе для якомога скорішого вирішення цієї ситуації», – заявив Продивус.

Він нагадав, що Міжнародна асоціація боксу тимчасово зупинила повноваження ФБУ через нібито втручання українського уряду в її діяльність. IBA визнає очільником національної Федерації Продивуса, тоді як Міністерство юстиції України внесло до єдиного державного реєстру юридичних осіб та громадських формувань як очільника цієї організації Кирила Шевченка.

Читайте також: Теніс: Марта Костюк залишила US Open, не потиснувши руку білорусці Азаренко

«Я це рішення не підтримував і до останнього намагався якщо не запобігти йому, то хоча б відтермінувати. Адже зрозуміло, яку небезпеку це становить для майбутнього українського боксу. Відсутність коштів, масові звільнення тренерів, зрив тренувального процесу… Ми вже повною мірою відчуваємо ці наслідки», – прокоментував Продивус.

Напередодні стало відомо, що IBA заборонила українським юніорам і юніоркам виступати під державним прапором, вимагаючи натомість виступати під нейтральним прапором організації. Українці Артем Марчук та Відаді Зейнієв не вийшли на ринг, перемогу присудили їхнім суперникам.

Чемпіонат Європи з боксу серед юніорів і юніорок почався в італійському Монтезільвано 27 вересня і триватиме до 5 жовтня.

Міжнародну асоціацію боксу очолює росіянин Умар Кремльов. Днями асоціація висловила йому вотум довіри.

«Ми збираємо інформацію про загиблих від представників усіх фанатських рухів України, створюємо базу, збираємо контакти сімей, верифікуємо дані та відправляємо фінансову допомогу», – пояснюють організатори фонду ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Українські ультрас допомагатимуть сім’ям загиблих на війні футбольних фанатів

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !

Ще новини

Leave a Comment