Як проходитиме освітній процес у Кам’янському

Мер Кам’янського Андрій Білоусов розповів, як буде проходити освітній процес з першого вересня в умовах воєнного стану. Він повідомив, що в кожному навчальному закладі зараз проводяться опитування батьків стосовно бажаної форми навчання дітей. Всі, хто бажає навчатися дистанційно, буде навчатись дистанційно, оскільки під час дії воєнного стану при організації навчання найголовніше – безпека дітей, підкреслив міський голова.  

Офлайн навчання буде можливе, за умови, що в класі більшість батьків обере саме таку форму навчання, але при цьому, діти, які хочуть навчатися онлайн, в таких класах будуть навчатись онлайн.  

З 42 шкіл міста – 39 мають бомбосховища та укриття. Відповідно ці заклади потенційно готові прийняти дітей 1 вересня на навчання офлайн. 

Укриття в цих школах облаштовувались силами батьків та вчителів. Питання по облаштуванню вентиляції, освітлення, туалетних кімнат, водовідведенню та каналізації виконуються міською владою. При цьому департамент з гуманітарних питань міської ради постійно здійснює моніторинг волевиявлення батьків по кожному класу, щоб надалі надати методичні рекомендації адміністрації закладу, як краще організувати освітній процес, аби всі учні були охоплені навчанням.  

Також, за бажанням батьків, можуть утворюватися об’єднані класи для занять із застосуванням дистанційних технологій, де частина учнів може відвідувати заклад за змішаною формою або ж позмінно. 

Батькам учнів, які перебувають і навчаються за кордоном, буде запропонована екстернатна або сімейна форма. 

У будь-якому випадку освітній процес буде забезпечено в умовах оптимально комфортних для дитини. 

Остаточне рішення про форму організації освітнього процесу буде приймати директор закладу на підставі рекомендацій та результатів опитування батьків.

Ще новини

Leave a Comment