Уряд Австралії на рік скасував мита на імпорт з України

Уряд Австралії оголосив про скасування мит для українського експорту, повідомило Міністерство економіки України.

Згідно з повідомленням, товари, вироблені в Україні, зможуть безперешкодно заходити на австралійський ринок, що «сприятиме нарощенню експортної активності».

«Рішення передбачає зниження тарифної ставки з 5% до нуля на товари, вироблені в Україні. Пільга діятиме протягом одного року. Лібералізація не торкнеться акцизних зборів, які застосовуються до палива, алкоголю та тютюнових виробів – вони діятимуть для української продукції і далі», – йдеться в повідомленні.

За даними Мінекономіки, у січні-квітні 2022 року зовнішньоторговельний обіг товарів з Австралією склав 95,7 мільйона доларів і збільшився в 2,2 раза – в основному завдяки нарощуванню імпорту товарів та послуг до України, зокрема, газу, пального та нафтопродуктів.

Володимир Зеленський сказав Ентоні Албенізі, що українські воїни «високо оцінили» австралійські бронеавтомобілі Bushmaster (на фото)


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Прем’єр-міністр Австралії заявив про нову військову допомогу Україні під час візиту до Києва

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Австралія ввела 35-відсоткове мито на всі товари з Росії та Білорусі на додаток до чинних мит та заборонила імпорт російських нафти, нафтопродуктів, природного газу, вугілля й інших енергоносіїв.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !

Ще новини

Leave a Comment