МЗС України відповіло Захаровій, яка звинуватила Захід у продовольчій кризі

У Міністерстві закордонних справ України відповіли на звинувачення речниці російського МЗС, що ЄС, США та Велика Британія, буцімто, винні у продовольчій кризі.

«Блокада Росією морських портів України підриває глобальну продовольчу безпеку. Якщо українське зерно не буде звільнено, на світ чекає голод. Мільйони людей стали заручниками брудних ігор Москви», – наголосив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Читайте також: Росія вивезла щонайменше 400 тисяч тонн українського зерна – Мінагрополітики

29 червня речниця російського МЗС Марія Захарова звинуватила у продовольчій кризі ЄС, США та Велику Британію, заявивши, що «Росія готова експортувати мільйони тонн зерна, якщо зняти західні заборони».

Україна є одним із найбільших у світі експортерів пшениці, кукурудзи і соняшникової олії, але російські війська наразі блокують українські чорноморські порти, ставлячи під загрозу світові продовольчі постачання.

На супутниковому знімку видно судно, яке завантажує зерно в порту Севастополя, Крим, 19 травня 2022 року


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Maxar: судна під російським прапором перевозять зерно з України до Сирії

На сьогодні 22 мільйони тонн українського зерна неможливо вивезти через блокування чорноморських портів Росією. 13 червня Україна поставила першу партію зерна в ЄС новим морським шляхом через Балтійське море.

Міжнародне співтовариство закликає Росію розблокувати порти й дозволити експорт українського зерна. Зокрема ООН закликала Росію дозволити вивезти зерно із українських портів.

Москва заявляла, що готова наростити постачання продовольства, якщо з неї знімуть санкції, запроваджені через війну проти України.

«Щодо заяв країни-агресора чи колаборанта – немає серйозних підстав для якоїсь їхньої реальної імплементації чи подальшого обговорення»


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

У Мінагрополітики відреагували на пропозиції Білорусі та Росії щодо вивезення українського зерна

Велика Британія відразу ж звинуватила Росію в «намаганні змусити світ платити викуп», наполягаючи на тому, що послаблення санкцій не буде. А у Білому домі заявили, що переговори про послаблення санкцій проти Росії, щоб отримати експорт зерна, не ведуться.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !

Ще новини

Leave a Comment